pátek 3. května 2019

Tentokrát jsme se s celoročně zatepleným mobilheimem podívali do Hradce Králové.

Tentokrát jsme se s celoročně zatepleným mobilheimem podívali do Hradce Králové. Více informací o našich mobilních domech naleznete na http://www.mobilnidum.eu #mobilheim #mobilnidomy #mobilheimy #mobilni_domy #mobilnidum #mobilni_dum #mobilehome #mobilheime





7 komentářů:

  1. Pěkný článek. My jsme s manželkou řešili teďka doma nábytek. Jsme v novém bytě a chtěli jsme vše nové. Ještě nemáme vybráno, ale máme favority. V mobilheimu by jsme ale nikdy bydlet nedokázali. Je to stále lepší, než nic, ale asi by jsem to nedal.

    OdpovědětVymazat
  2. Zeptám se... Jak se dá řešit v takovém domě vytápění? Je tam možnost například rekuperace? Třeba pomocí šroubového kompresoru, který by poháněl rekuperační jednotku. Přemýšlím nad něčím podobným jako domek na druhou zahradu, kde trávíme léto, ale musíme dojíždět domů, protože nemáme zázemí. Tohle by bylo řešení, jen chci mít nějak pořešené i to, že v zimě to nevymrzne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, my docela podobný mobilheim máme na zahradě. Občas tam býváme i přes zimu a topíme tam krbovkami. Bohatě to stačí. Teď si v mobilheimu chceme udělat nějaké drobné úpravy. Manžel tam chce udělat dvě nové sádrokartonové příčky, aby byl prostor více rozdělený. Sádrokarton už máme, jen tmel na sádorkarton ještě pořád nemáme.

      Vymazat
  3. Vždycky mě zajímalo, jaké to je bydlet v mobilním domě. Proto jsem požádal své známe, zda k nim mohu zavítat na návštěvu. Jak jsem se mohl přesvědčit, tento typ bydlení se nějak zvlášť neliší od běžných domků. Paní domu si však postěžovala, že má větší práci s údržbou podlahy, na kterou si musela koupit i speciální mop, a to na: https://www.bevedo.cz/magazin/jak-vybrat/jak-vybrat-nejlepsi-mop-za-par-korun/

    OdpovědětVymazat
  4. Mobilní celoroční dům mě již delší dobu fascinuje a opravdu vážně uvažuji nad jeho koupí. Zatím si ale nejsem jistý, jestli je to v dnešní době dobrý nápad. Aktuálně bydlíme v děleném domku a mám dost starostí se zahradou, kam jsme museli koupit zavlažovací systém, aby nám zbyl alespoň kousek trávníku. Nedokážu si tedy zatím představit, že bych to musel financovat sám.

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně nad nějakým takovým bydlením teď také uvažujeme. Líbí se mi, že ty mobilheimy nejsou nijak extra drahé a myslím si, že by se něco takového skvěle hodilo k nám na zahradu. Tu jsme si právě nedávno koupili přes jednu realitní kancelář v Karviné, ale bohužel je to jen samotná zahrada a není tam pořádně kde přebývat. Mobilheim by pro tyto účely byl podle mě úplně ideální.

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsem navštívil kamaráda, který bydlí v mobilním domu a mohu říct, že mě to příjemně překvapilo. Moc jsem takovému bydlení nevěřil a myslel jsem, že se jedná spíš o levnou náhražku, které nemůže být kvalitní. Naopak jsem byl příjemně překvapený, a to především proto, že bylo možné provést i montáž krbových kamen.

    OdpovědětVymazat